سفارش تبلیغ
صبا ویژن
به پایگاه گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه قم خوش آمدید
گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه قم
 
نکات و موضوعات پیشنهادی دکتر اعرابی در زمینه پایان‏نامه های کارش
نکات مورد توجه در نگارش پایان‌نامه‌های مقطع کارشناسی ارشد
1. هدف از تحقیق در این مقطع دو چیز است: الف. تمرین و ممارست دانشجو به منظور رسیدن به روشی هدفمند در تحقیق به نحوی که دانشجو به عنوان محققی دارای آتیه از سبک خاصی در تحقیق برخوردار شود؛ ب. تبیین یک مسئله که از جهت یا جهاتی مورد بررسی قرار نگرفته و به بررسی و تحقیق نیاز دارد.
2. احیاء تراث: منابع بسیاری مربوط به فرقه‌های مختلف اسلامی در جهان وجود دارد که هنوز مورد بازخوانی، تصحیح، تحقیق، نقد و بررسی قرار نگرفته است. یکی از محورهای پایان‌نامه نویسی خصوصاً در مقطع کارشناسی ارشد می‌تواند این کار مهم باشد.
3. ترجمه و نگارش: آثار برجسته‌ای در موضوعات قرآن در علوم قرآن و حدیث از سوی محققان برجسته سایر کشورها همه ساله تألیف و عرضه می‌شود. ترجمه، تحقیق و نقد و بررسی این آثار نیز می‌تواند به ارتقاء کار پژوهش در ایران بیانجامد.
4. مطالعه شخص دانشجو نسبت به موضوع مورد علاقه‌اش
موضوعات در خور پژوهش برای پایان‌نامه
1. بررسی عوامل پیشرفت و انحطاط تمدن‌ها و اقوام مختلف از نگاه قرآن و حدیث(البته می‌توان قوم یا اقوام خاصی را در حد یک پایان‌نامه برگزید)؛ 2. تاریخ بت‌پرستی و نگاه قرآن به آن؛ 3. عناصر فرهنگ جاهلی از دیدگاه قرآن؛ 4. عوامل تشتت جامعه اسلامی از نگاه قرآن و تاریخ؛ 5. بررسی زمین ارث صالحان از نگاه قرآن و کتاب مقدس؛ 6. اخبار تاریخی قرآن و بررسی شبهات مستشرقان درباره آنها؛ 7. تأویل قرآن از نگاه مفسران فریقین؛ 8. حکومت از نگاه قرآن؛ 9. تشکل‌های سیاسی از نگاه قرآن؛ 10. علم نافع از دیدگاه قرآن و حدیث؛ 11. تمثل فرشتگان از نگاه قرآن و موارد تمثل؛ 12. بررسی وحی الهی و وحی شیطانی از نگاه قرآن؛ 13. معراج پیامبر(ص) از نگاه قرآن و حدیث؛ 14. بررسی دیدگاه قرآن درباره ادیان توحیدی؛ 15. اخلاق سیاسی از نگاه قرآن و عهدین؛ 16. بررسی شرایط حاکمان از نگاه قرآن؛ 17. بررسی عوامل فقر از نگاه قرآن و حدیث؛ 18. بررسی راه‌های مبارزه با فقر از نگاه قرآن و حدیث؛ 19. بررسی راه‌های تعامل حکومت اسلامی با سایر نظام‌های سیاسی از نگاه قرآن و حدیث؛ 20. بررسی تجارت‌های غیر مشروع از نگاه قرآن و حدیث؛ 21. بررسی بازرگانی‌های مشروع از نگاه قرآن و حدیث؛ 22. بررسی مفهوم جهانی شدن از نگاه قرآن؛ 23. بررسی برخوردهای سیاسی و نظامی مسلمانان و یهود از نگاه قرآن در عصر پیامبر(ص)؛ 24. شیوه مبارزه پیامبر(ص) با فرهنگ جاهلی از نگاه قرآن و حدیث؛ 25. مبانی صلح از نگاه قرآن و حدیث؛ 26. عوامل جنگ از نگاه قرآن و حدیث؛ 27. توحید و شرک از نگاه قرآن؛ 28. توحید عبادی از نگاه فرق اسلامی؛ 29. ماهیت وحی از نگاه مفسران و متکلمان مسلمان؛ 30. بررسی و نقد نظریه عبادت؛ 31. بررسی سندی و دلالی روایات خوف و رجاء؛ 32. بررسی سندی و دلالی احادیث قدسی در کتب اربعه شیعه؛ 33. بررسی تطبیقی احادیث قدسی در منابع شیعه و سنی؛ 34. بررسی اصول و مبانی تفسیر آیات صفات از نگاه فرق اسلامی؛ 35. تفسیر تطبیقی آیات صفات.
نوشته شده توسط نکونام87/2/10:: 6:14 صبح     |     () نظر