سفارش تبلیغ
صبا ویژن
به پایگاه گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه قم خوش آمدید
گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه قم
 
موضوعات پیشنهادی دکتر نجفی در زمینه پایان‏نامه های کارشناسی ارش

1. حوزه فعالیت‌های قرآنی و فهرست‌ها درباره قرآن (فلوگل – دیرنبرگ)؛ 2. ترجمه قرآن (گزارش آن را بروکلمان، پیرسن و بلاشر داده‌اند)؛ 3. تصحیح رساله‌های قرآنی؛ 4. علوم قرآنی؛ 5. بررسی و تحلیل محتوای قرآن(رضوان در کتاب آراء المستشرقون حول القرآن الکریم و تفسیره  108 اثر از این نوع را معرفی کرده است؛ عقیقی در المستشرقون، بدوی در موسوعة المستشرقون. د. در الصغیر گزارشی از فعالیت‌ها داده‌اند.)
1. 4. بوتیه فرانسوی(1883) تأثیرپذیری قرآن از سایر ادیان؛
2. 4. گوستاوویل آلمانی(1889)  درآمدی تاریخی - انتقادی بر قرآن که مستند نولدکه است؛
3. 4. اشپرنگر آلمانی(1893)، الاتقان؛
4. 4. وستنفلد آلمانی، طبقات الحفاظ ذهبی
حقوق انسان در قرآن؛ محیط زیست در قرآن؛ کمک‌‌های قرآن به حل بحران‌های جهانی؛ دستاوردهای نگرش زیباشناختی قرآن در پیدایش و گسترش هنر و کارکرد آن در تمدن اسلامی؛ کارکرد محوری قرآن در پی افکندن تمدن اسلامی؛ درون‌مایه‌های انسان‌شناختی قرآن؛ نگرش کارکردی یا معرفت‌شناختی به احکام در قرآن؛ بررسی رویکرد مفسران به روایات اسباب نزول و پیامد‌های آن؛ بررسی رویکرد مفسران به تفسیر علمی و مرزهای آن؛ بازسازی مقدمات تفسیر بر پایه دستاورهای نوین علمی؛ بررسی رویکرد مفسران به تاریخ و برایند آن؛ بینان‌های نگرش تفسیر اجتماعی قرآن؛ فلسفه علوم قرآن(پیش‌فرض‌ها، مسائل و مبانی)؛ رویکرد مفسران به دغدغه‌های دینی، فکری و اجتماعی عصر خویش؛ کارکرد تفسیر در پیدایش و گسترش تمدن اسلامی؛ مرزهای کفر و ایمان در اندیشه مفسران؛ نگرش‌های تفسیری در تقریب‌ میان مسلمانان؛ قرآن و گفتگوی ادیان؛ سرشت وحی؛ قرآن و ادیان جهانی؛ گوهر ادیان از دیدگاه قرآن؛ نظام اخلاقی قرآن؛ مقوله‌های اجتماعی در قرآن؛ مفاهیم سیاسی در پرتو قرآن؛ نشانه‌های تمدنی در واژگان دخیل؛ ساز و کار دعوت در قرآن(مبانی، اصول، انگیزش)؛ مقایسه ارزش‌های اخلاق جهانی با ارزش‌های قرآنی؛ فلسفه تفسیر(ماهیت، امکان، روش‌مندی، نهادهای راهنمای فهم قرآن، مبانی کلامی تفسیر، آسیب‌شناسی تفسیر، علل تکثر و تطور، پیش‌فرض‌ها، علوم دخیل در تفسیر)؛ منطق فهم دین(علوم اصول، منطق قدم و جدید، عرفان نظری، مباحث زبانی و تحلیلی)؛

در حوزه حدیث
روش‌های حدیثی گذشتگان؛ تفاوت کاری مکتب‌‌های حدیثی؛ روش‌های حدیثی مراکز و پایگاه‌های حدیثی مانند ری و قم؛ تفاوت‌های دوره‌های صفویه با قبل ازآن؛ تفاوت‌های دورهای حدیثی قرن 5 با قرن 7؛ تمایز مناهج حدیثی قرن به قرن یا سده‌ها به هم پیوسته؛ بررسی‌های تاریخی برای بررسی سند حدیث(بررسی سند از راه متن).


نوشته شده توسط نکونام87/2/10:: 6:15 صبح     |     () نظر